2009 m. sausio 2 d., penktadienis

Trumpa automobilių nuomos Lietuvoje apžvalga

Nors esame nedidelė valstybe, turinti nepripažintą Europos geografinį centrą ir linkusi vartoti visiškai nesveikas ir didžiai kaloringas bulvių ir mėsos kombinacijos formas, paslaugų sferos verslų plėtra mūsų neapleido. Vienas iš šios šakos verslų yra automobilių nuoma, kas po truputį tampa įprastiniu procesu tiek iš užsienio sugrįžtantiems pavalgyt šaltibarščių Lietuvaičiams, tiek ir iš Lietuvos nepabėgusiems, kuriems iškyla problemų su nuosava mašina, ar norisi prieš perkant išbandyti atitinkamą auto modelį.

Įrašęs Google paieškoje žodžius „mašinos nuoma“, „autonuoma“ ar net „rent a car in Lithuania“, gausi daugybę rezultatų su pasiūlymais išsinuomoti automobilį mūsų šalyje. Sunku suskaičiuoti tiksliai, bet galima drąsiai teigti, jog automobilių nuomą siūlančių įmonių Lietuvoje yra gerokai virš pusšimčio. Ir ką gi, konkrečiai, jos siūlo? Panaudosime vieną dažnai matomą rezultatą, „Autobanga“, kaip pavyzdinę įmonę.

Įmonė siūlo išsinuomoti vieną iš penkiolikos įprastų automobilių: 3 ir 5 durų Ford Focus hečbekus, VW Golf 3 ir 5 durų hečbekus, Mazda 3, Mazda 6, Subaru Legacy, Ford Focus ir VW Jetta 5 durų sedanus, Subaru Impreza 5 durų hečbeką, Mitsubishi Eclipse kabrioletą, Hyundai Coupe kupė, Ford Focus ir Subaru Outback universalus ir Chrysler Caravan vienatūrį. Jei ieškai prabangaus automobilio su vairuotoju, „Autobanga“ siūlo Mercedes C ir Lexus RX 350. Kad tau būtų patogiau, įmonė noriai paims ar atveš automobilį į bet kurią Lietuvos, Latvijos, Estijos vietą. Kad tau būtų ramu, įmonė siūlo visą parą dirbančią “Pagalbą kelyje”. Ir kad nepasiklystum ieškodamas močiutės kaimo, įmonėje už nedidelę kainą gali išsinuomoti navigacijos sistemą. Galiausiai, “Autobanga” siūlo veiklos nuomą, kuri yra bene populiariausias pasaulyje būdas bet kokios verslo šakos įmonėms valdyti savo darbuotojų automobilių parką.

Taigi taigi taigi, Lietuvos auto nuomos įmonės gal ir nepasiūlys tau „palakstyti“ po Šilutės plentą su Bugatti Veyron, tačiau viską kitką, ką gali rasti auto nuomos bendrovės meniu, tu surasi.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Skaičiau vieną straipsnį apie automobilių nuomos sutartį. Straipsnio pavadinimas buvo gan keistas. skambėjo panašiai: "automobilių nuomos sutartis. kas tai?". Lyg žmogus nežinotų apie tokį dalyką kaip sutartis nuomojantis automobilį. Akivaizdu, kad prieš pasiimant automobilį nuomai Tu jį apžiūrėsi nuodugniai, kad nekiltų jokių problemų po to, pasirašysi sutartį. Be abejo ją atidžiai perskaitysi prieš pasirašant, nes automobilis - ne menki pinigai. Automobilį teko nuomotis tik kartą, grįžus į Vilnių. Nuomavomės miniveną, nes reikėjo sutalpinti ne mažą kompaniją, tad paslaugas užsisakėme iš http://autobanga.lt/pagrindinis/vienaturiai. Gavau sutartį, atidžiai ją perskaičiau, apžiūrėjau nuomojamą automobilį ir viską išsiaiškinęs, kas mane domino, pasirašiau ir sėkmingą kelionę užturėjau. Viskas tvarkinga ir skaidru. Taip turi būti visur. O čia kaip apie kokių juodų skylių materiją kalbat, lyg žmonės nesuprastų, kad tai normalus, natūralus ir privalomas dalykas užsisakant tokio tipo paslaugą.
Gal ir pasitaiko Lietuvoje tokių įmonių, kurios neduoda jokių sutarčių pasirašyti, bet Vilniuje, kur nuomavausi automobilį, viskas vyko pagal reikalavimus. Mano patirtis byloja, kad sutartis pasirašoma. Užsienyje - taip pat.

turbonuomalt rašė...

Turbonuoma has a well-built reputation when it comes to car rental services all over Vilnius. We are known for our services and a wide range of top listed cars. So, if you are coming here to Vilnius then don’t forget to contact us. Here all your queries related to car rental will be solved in minutes. All you have to do is to visit us, check and select the cars. For easy and Pigi Automobiliu Nuoma Vilniuje booking write us via post or email.

Automobiliu Nuoma | Automobiliu Nuoma Vilniuje | Automobiliu Nuoma Vilnius | Autonuoma | Masinu Nuoma | Pigi Automobiliu Nuoma Vilniuje | Ilgalaike Automobiliu Nuoma